dinsdag 24 oktober 2017

Artmail-afspraak....een stok achter mijn deur


Tijd voor een blogpost!  Al veel te lang heb ik hier niets van me laten horen. Ik beloof beterschap.

Sinds een aantal jaren heb ik met vier vriendinnen een ART MAIL afspraak. Elke maand sturen we elkaar creatieve post. En o, wat is het telkens een verrassing om te zien wat er voor spannends en kleurigs op de mat onder de brievenbus valt. Dat kan een verknipte groententas zijn, keurig onder de naaimachine tot een envelop gemaakt; een gevouwen collage van oude kruimelige franse brieven,  een (ongebruikt!) kotszakje uit een vliegtuig, een verpakking van franse Brie, of  'heel gewoon' kleurig beschilderde en beplakte enveloppen.


En dan heb ik het niet eens over de altijd verrassende inhoud!  

De reden waarom ik er over wil schrijven is dat ik merk hoe goed het voor mij is om zo'n 'creatieve verplichting' te hebben. Elke maand 'moet' ik iets maken. Hoewel ik het vaak uitstel is het telkens weer zo leuk om met dat wat er op mijn tafel of in de oudpapierbak ligt iets leuks te maken. In vier verschillende versies, want voor elk van mijn artmailvriendinnen een uniek exemplaar natuurlijk. 

Deze keer kwakte ik dikke bruine bister op oude uitnodigingen, overgebleven van een feest, maar zulk mooi stevig papier!  Ach, ik had ook blauwe bister... daar kon ik wel eens w at overheen druppelen.  Bah, een smeerboel. Dan maar de plantenspuit er even op zetten. Kijk! De hele nattigheid gaat aan het vloeien!  Mooie kleuren! Eerst maar laten drogen. 
En dan zijn het prachtige vlekken geworden... daar zie ik allerlei figuren en koppen in. Ik teken ze vanuit de vlekken met een zwarte niet-watervaste fineliner en maak er van enthousiasme nog een paar bij!  


                                                  



Zie je...dat bedoel ik. Had ik niet 'gemoeten' dan had ik deze vlekkenwerken nooit gemaakt.  
Hoera voor Betteke, Ingrid, Maria en Marianne. Ik stuur mijn vlekkenspul graag naar jullie op. 

En voor wie dit leest:  maak een afspraak met iemand om elkaar art mail te sturen. 
Heel goed voor je inventiviteit en ZO LEUK om te maken en te ontvangen! 


1 opmerking:

  1. Wat een geweldig 'vlekkenwerk' meis! En ik weet er alles van, van dat soort 'creatieve verplichtingen'... zó leuk! Ik ga er binnenkort écht weer voor zitten hoor!!!

    BeantwoordenVerwijderen