Monday, August 29, 2011

Schrijf over “Binden”

Werk onderstaande stappen punt voor punt af
en lees pas verder als je een stap af hebt. Denk zo min mogelijk na, noteer telkens  het eerste dat bij je opkomt en ga niet speciaal mooi schrijven.  Snoer je criticus de mond! Laat komen wat er komt.

 • Schrijf onder elkaar 3 tot 5 korte zinnen over binden (denk ook aan verbinden of vastbinden of vastknopen etc. ).  De zinnen hoeven niets met elkaar te maken te hebben en het woord binden mag, maar hoeft er niet in te staan. 
 • Schrijf onder elkaar 3 tot 5 zinnen die met afscheid te maken hebben. De zinnen hoeven niets met elkaar te maken te hebben en het woord afscheid mag, maar hoeft er niet in te staan. 
 • Schrijf dan 3 tot 5 zinnen die je zou kunnen zeggen  om een kind te troosten dat zich heeft pijn gedaan.          
 • Kies vervolgens uit elk rijtje je favoriete zin en zet die drie onder elkaar  (Misschien wil je de volgorde nog veranderen of kleine wijzigingen aanbrengen of wil je een van de gekozen zinnen nog  inruilen voor een andere…  
 • Klaar is je gedicht. Het zal hoe dan ook iets met jou te maken hebben.  Soms zijn dit  soort schrijfsels boodschappen van jezelf aan jezelf.  (Met de overige zinnen zou je er  nog een paar kunnen maken.)  
 • Zoek een bijpassend beeld, of maak een foto of een tekening. 

Wie denken kan, kan schrijven...

2 comments:

 1. Net terug van een inspirerende maar heftige Hundertwasser-driedaagse. Een hoofd vol ideeën en dan vind ik DIT ook nog ..... Waar moet ik nou toch beginnen??? ;-D

  ReplyDelete
 2. hahaha Annie: eerst dit doen om Hundertwasser te laten zakken en dan je tekst weer verbinden met Hundertwassertekening ... och jee nu verbindt ik dus :-))

  ReplyDelete