Monday, September 12, 2011

Plezier maken met wat de dag je te bieden heeft (Creatief met krant 2)

Als je weinig tijd hebt en toch elke dag even in je journaal wilt werken zijn kleine projecten  leuk om te doen.  Je begint gewoon ergens op een journaalbladzijde en werkt er  ‘tussendoor’ af en toe aan… Het gaat er niet om iets ‘moois’ te maken maar simpelweg plezier te maken met wat de dag je te bieden heeft.  Hier twee ideeën.

1. Maak een aantal vakjes op een pagina en vul er elke dag een met een tekeningetje. Iets wat je meemaakt, iets wat voor je raam te zien is, iets wat er op je tafel ligt, iets wat je kat aan het doen is, iets over het weer, doet er niet toe wat, als het maar een simpel ‘klein’ thema is.
Teken expres wat knullig met een niet-watervaste stift en penseel en wat water omheen zodat de inkt een beetje uitloopt. Samen zullen ze na een paar dagen een leuk en dierbaar journaalblad vormen. 


2. Lees de krant met de schaar bij de hand. Knip dagelijks een regeltje of wat uit,  plak in je journaal en zet er je eigen commentaar bij.  (Eén regeltje? Als je er op gaat letten ‘lees’ je met heel andere ogen en is bijna alles bruikbaar!)   Huis-aan-huis-blaadjes lenen zich hier bijzonder goed voor!  Naar een idee van Loes Vork, zie ook http://bit.ly/nZRYov

No comments:

Post a Comment