Thursday, November 3, 2011

Afkijken mag 2

De foto van het kunstwerk hiernaast heb ik al heel wat weken bij mijn favorieten staan. Ik vond hem op de site van Patty Szymkowicz http://bitze.wordpress.com/category/halloween/ Telkens als ik ‘m bekijk word ik er blij van. Het ritme van die figuurtjes, de mysterieuze titel, de vogel, de muzieknoten en de tekst op het blad, het spinneweb...het is spannend en een beetje mysterieus. Ik vind het een plezier om ernaar te kijken.

Ik neem me voor om - uitgaand van zo’n zelfde ritme en een gelijksoortige lay-out, te proberen een soortgelijk effect te krijgen maar dan met mijn eigen middelen. Ik ga dus  Patty’s vorm gebruiken voor mijn eigen inhoud.   Ik begin met een ingrediĆ«ntenlijstje:

·         Ik wil een foto of plaatje om een aantal malen te kopiĆ«ren voor het herhaaleffect.

·         Ik wil een bijpassende achtergrond (zoals hier het krantenartikel).

·         Ik wel er een rand omheen (zoals hier de muzieknoten.) 

·         En er mag ook extra beeld of tekst midden op de achtergrond staan.  (zoals hier ‘blackbird ballet’)

Ik vind een oude foto van mijn moeder als meisje en die kopieer ik 5 x. Mijn moeder was een kei in handwerken; ze kon breien wat ze zag. Ik stel me voor dat een breisel een passende  achtergrond zal zijn. Op Internet vind ik een mooi kabelpatroon dat ik kopieer en wat vergroot en dan op het goede formaat uitknip. Op diezelfde brei-site vind ik ook de foto van de breiende handen. Als ik het op de achtergrond leg, boven de gekopieerde moeders, bedenk  ik me dat het mooi is om de breidraden te laten doorlopen naar de figuren en ik teken ze op de ondergrond met fineliner.  Als rand besluit ik onderaan een breipen met steken te tekenen en tot slot typ ik de tekst ‘My mother loved knitting and was very good at it’ die ik om de pagina heen plak.  

Hmm…,  ik ben wel tevreden over het resultaat (en voor mijn gevoel kijkt   mijn Moeder lachend over mijn schouder en is het er mee eens. )

3 comments:

 1. Afkijken mag en is zelfs heerlijk. Mooie plaatjes allebei. Ik hou wel van onbehagen, daarom vind ik het origineel ook erg interessant. Ik snap je fascinatie!

  ReplyDelete
 2. Hello ~ such a surprise to see my girls here
  oxo
  p.s. sorry I only speak English

  ReplyDelete
 3. Wat een prachtig blog heb je, ben hier zomaar terechtgekomen en zit te genieten op de late zondagmiddag, je bent zo apart in je werk, heerlijk om te zien en te lezen. Mijn oma moet altijd meekijken vinden mijn moeder en ik, we zeggen altijd: als Bep dat toch eens kon zien, wie weet kijkt ze ook mee over onze schouder !

  ReplyDelete