Sunday, August 19, 2018

Vezelpapier of fiber paper?


Ik kreeg van een goede vriendin een envelop met allerlei leuks op papiergebied. Daartussen zat een vel heel dun, bijna transparant papier met textielvezels er in. Het lijkt op zijde. Als je het scheurt, dan ontstaan er mooie rafels en wollige scheurranden!

Ik trok er een aantal stukken af en plakte ze met gel medium op een witte ondergrond. Wow...wat een poëtisch effect! 

Ik heb tussen de scheursels wat met aquarelverf gerommeld zodat ze weer verband kregen met elkaar. Daarna er bijgeschreven wat ik heb gedaan:

vezels, draden, rafelranden
wat vast zat losgescheurd
uiteen gelegd 
en weer 
verbonden

Het stelt "niks" voor, het is wat het is, maar ik ben erg blij met het resultaat.Dat  papier ziet er zo uit (en weet jij toevallig hoe het heet en waar het te koop is, laat het me dan vooral weten).

2 comments:

  1. Heb me net een tijdje zitten vergapen aan je 'Franse maaksels' (vorige post) en wauw, wat een mooie pagina's. Echte "Jenny's!" Ja, ik ken dat vezelpapier en je kunt volgens mij in de betere kunstenaars-winkels nog wel vellen vinden... er zit een prachtige 'papierwinkel' in Amsterdam (De Vlieger.)Je kunt er online bestellen, het 'silk paper' lijkt op jouw vezelpapier maar op een foto is dat natuurlijk lastig te beoordelen http://www.vliegerpapier.nl/producten/alle-artikelen/silk-paper-63-lichtgeel_2935.html Beter is, om als je in Amsterdam bent de winkel te bezoeken... dáár binnenstappen is echt een feestje(portemonnee meenemen...!!)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha Marit, ik denk dat dat papier van jou kwam. En dank voor de link naar de Vlieger. Heb ook net rijstpapier besteld om mee te experimenteren. Wat is klooien toch leuk!

      Delete