zondag 8 januari 2023

Verbouw een krantenkop

Kleine krantendingetjes ... zo fijn om met ‘niks’ iets te maken. Deze kerstvakantie deed ik mee aan de #12dagencreatief challenge op Facebook  en bedacht daarvoor 12 opdrachtjes met krantenpapier. (Je kunt ze nog allemaal vinden als je je (gratis) opgeeft op de Facebookgroep van Loes: Boekselen 12maandencreatief  want ze worden gedurende het komende jaar herhaald.)

Ik kan er maar moeilijk mee stoppen, dus hier nog een paar mogelijkheden met krantenpapier. 



Verbouw een kop van iemand uit de krant 

Dit is vooral heel bevredigend om te doen met het portret van iemand die je niet mag... Zoek een krantenfoto van een flink groot gezicht of maak er een foto van die je kunt uitvergroten en uitprinten. (maak meerdere kopietjes zodat je er meermaals op kunt werken en verschillende versies maken. 

Laat er dan je fantasie op los, bijvoorbeeld zo:  (eerst verknippen, dan opplakken en dan aanvullen en versieren.)  

·       knip de bovenste helft van 't gezicht af en teken er op een ‘fantasy-manier’ een bovenste helft bij zoals hierboven.

·        Of: knip de kop dwars door en schuif de bovenste helft een stuk omhoog. Teken in het tussenliggend witte stuk een verlenging.

·        of doe iets soortgelijks door de kop in de lengte door te knippen en dus te verbreden.

·       versier de tussenliggende stukken wit of plak er van alles (hoeden, haar, hoofdbanden, tatouages?) overheen.  Laat het gerust wonderlijke wezens worden.

 Plak, kleur  of schrijf er liefst iets bij om het af te maken.

 


(Bij deze meneer hielp een hoog voorhoofd niet, een vriendelijke krullenbol ook niet en zelfs die mondhoeken kreeg ik niet in een aangename stand!)  

1 opmerking: